Stippen... Verantwoording en dankzegging

Stippen!  Klik op de foto's voor een vergroting.   


VERANT

Verantwoording en dankzegging


De anatomische illustraties zijn bewerkingen van tekeningen van J.Y. Baugnée & E. Branquart (C)2000 uit de 'Velddeterminatietabel voor de lieveheersbeestjes van België' Een uitgave van het Belgische Instituut voor Natuurbehoud. Overgenomen met toestemming.

Dhr A.J.A. Heetman, keverconservator van het Natuurmuseum in Rotterdam heeft ons zeer geholpen door de collectie Scymninae en Coccidulinae voor fotografie ter beschikking te stellen. Hartelijk dank.

Illustraties van de moeilijke Scymninae zijn bewerkingen van de bewerkingen van de Gunst 1978.

De volgende personen hebben ons foto's geleverd, en het copyright hiervoor ligt bij hen. Voor informatie kunt u ons mailen.

Jeroen Mentens van Coccinula in België heeft foto's bijgedragen voor APHOBL, COCMAG en ANAOCE, waarvoor natuurlijk hartelijke dank!

Frank Köhler van Coleoptera in Duitsland leverde foto's voor CHIREN, COCQUA, COCQUI, EXOQUA, EPIARG, MYZOBL, OENCON, SUBVIG en TYTSED. Herzlichen Dank an Frank dafür!

Tim Faasen stond bereidwillg deze foto's voor onze site af: ANAOCE, CHIBIP, COCQUI, EXOQUA, MYROCT en OENIMP, merci Tim!

Ben Hamers leverde HARQUA en MYROCT, ook bijzonder bedankt!

Van Andreas Herrmann kregen we bijna alle ontbrekende foto's: CHIBIP, COCHIE, EXONIG, HIPSEP, HIPTRE, OENIMP en PLALUT, waardoor we alleen SOSVIG nog niet hebben, Danke recht herzlich, Andreas!

Een prachtige foto van de pop van een CHIREN is van Frans Vandemaele die een hele mooie site heeft over onder andere high-speed fotografie: users.skynet.be/fotoopa

De laatste soort hebben we nu ook online, dankzij de foto's van Claus Weisenböhler SOSVIG Vielen Dank, Claus!

Een jonge larve van PROQUA, een larve van PSYVIG en een paar leuke variaties kregen we van Hans Arentsen van Gardensafari.

Diverse larven kregen we van Hans Arentsen en Ben Hamers

Matthijs Broere stuurde een foto van de niet algemene MYZOBL

Van VIBDUO hadden we alleen nog maar een museum exemplaar, totdat Gera Nieland er een tegen kwam, weliswaar in Frankrijk, maar toch!

De CYNIMP foto's zijn van Johan Bogaert, Jeroen Mentens, Kurt Jonckheere en Frank Koehler.

A great photo of HIPSEP is reproduced here with kind permission of prof. dr. Jarmo Holopainen.

Niet alleen de teksten van de kleine soorten, maar ook veel van de foto's van deze moeilijke groepen zijn van de hand van Johan Bogaert, zonder wie we dat hoofdstuk hadden moeten laten liggen.

Intussen hebben we veel meer prachtige foto's gekregen, oa. van Juergen Peters (CHIREN) Rob Hendriks en Danielle Ganzevoort (COCHIE) JF Godeau (COCMAG) Anne Krediet (COCQUA) Arp Kruithof (HARQUA en COCQUI) Gerard Lommen (EPIARG) Sharon Wegh (HARAXY equicolor) Corry van Elzelingen (HIPTRE) Gera Nieland (HIPVAR OENCON SOSVIG en vele andere) Johan Bogaert (PLALUT) Gea van Veen (SOSVIG en HIPTRE) Hania Arentsen (SUBVIG), Han Endt (MYROCT) , Frank Koehler (VIBDUO), J.A. van Erkelens (HIPTRE), André den Ouden (EXONIG,CHIBIP,MYZOBL) en Gerrian Tacoma (CALDEC)

Regelmatig wordt deze lijst aangevuld, het kan dus zijn dat de laatste bijdragen hier nog niet bijstaan. Een mailtje om ons eraan te herinneren is altijd welkom.

Iedereen bedankt, en keep up the good work!

Kees
Foutje gevonden? Meld het hier. ©opyright boodschap hier.
sluiten x