Stippen!Bijdragen van bezoekers
Plaats hier je verhaaltjes, reacties en foto's van lieveheersbeestjes.Klik op de foto's om ze te vergroten.
Sommige inzendingen zullen we op de site gebruiken, andere kun je hier bekijken. Irrelevante bijdragen worden natuurlijk verwijderd.


Reacties en bijdragen

Zie ook: Lieveheersbeestjes een plaag?

[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [Volgende]
Afgelopen maandag trof ik op mijn terras een hele zwerm lieveheerbeestjes aan. Mijn vraag aan u is, wat kan de reden/oorzaak zijn dat zo'n groot aantal op ons terras terecht is gekomen? De vleugeltjes staken er wel uit, maar weet niet of ze nu dood of levend waren

Diny di 11:06 21-okt
klik om te vergrotenvond deze vanmiddag op mijn balkon, ik heb het nog nooit gezien!

Nathalie zo 23:32 12-okt
klik om te vergrotenDeze gast was in onze tuin op een blad van de perzikboom

Suzan . di 00:38 02-sep
klik om te vergrotenHallo dit kwam ik vanochtend tegen in me tuin.
Had geen idee wat het was tot ik een lieveheersbeestje zag en zo kwam ik op deze site.

helena zo 10:58 27-jul
klik om te vergrotenKwam dit exemplaar in de tuin tegen. Iemand enig idee wat het is?

Arjan vr 21:26 27-jun
klik om te vergrotenEen larve van een (Aziatisch veelkleurig?) lieveheersbeestje was in pre-pop-houding gaan zitten maar nooit echt een pop geworden, zat daar zo al een paar dagen, vermoedelijk dood. Vervolgens zag ik op een dag dat een andere larve zich aan zijn vriendje tegoed aan het doen was!

Michel ma 15:15 02-jun
Mijn foto's van 23 mei bleken een gevlekt (twintigstippelig) wilgenhaantje te zijn.

Michel ma 15:06 02-jun
klik om te vergrotenOp de wilg van onze achterburen zag ik zwart-witte larfjes die op lieveheersbeestjeslarves leken. Ze leken echter kortere pootjes te hebben, waren veel slomer, en bleken bezig met het eten van de blaadjes van de wilg. Na wat zoekwerk op internet kwam ik tot de conclusie dat het waarschijnlijk populierenhaantjes waren. Intussen zijn de beestjes echter verpopt, en wat komt er uit die poppen? Geen rode populierenhaantjes maar wel iets dat op een zwart met wit lieveheersbeestje lijkt. Ze hebben wel wat weg van zestienstippige lieveheersbeestjes (inclusief middenstreep), doch die zouden maar 3 mm groot mogen zijn en geliger van kleur. Die in onze tuin zijn zo groot als een gewoon lieveheersbeestje (iets meer dan 5 mm, heb ik gemeten). Bovendien eten de larven van zestienstippige lieveheersbeestjes geen blaadjes, toch? Onze kevertjes lijken ook wat aan de langwerpige kant voor een lieveheersbeestje. En de poppen zagen er ook anders uit: de achterkant van de larve verschrompelde terwijl je in de voorkant na een tijdje de contouren van het kevertje kon zien. Die van lieveheersbeestjes hebben een heel andere vorm. Enig idee wat dit zouden kunnen zijn? Bedankt!

Michel vr 20:00 23-mei